Macika

Akkorát estem reggel, hogy a ház majdnem összedőlt.
 
Átzuhantam Macikán, aki ugyan épp csak 14 hetes, de negyven centi magas, tizenhárom kiló, és pont úgy néz ki, mint egy elfuserált jegesmedvekölyök. Akkora a mancsa, mint egy tízéves gyereké, a fogaival halat lehet filézni, és mikor eszik olyan hangokat produkál, mint ha egy egész vaddisznócsorda makkolna az erdőben.
 
Egyedül maradt az alomból, és ennek megfelelően az egykék magabiztosságával igyekszik a teljes udvart birtokba venni, amit az apja – Kapitány – erősen helytelenít, mondván leszedi a füleit, ha nem húzza magát össze. Mivel kapitány a roboráló kosztnak köszönhetően akkora mint egy birkabőrrel bevont zsiguli, és ha morog akkor két utcával odébb is bevizelnek a járókelők, Macika szépen visszább szokott venni az arcából…
 
Hattyú sajátos gyengédséggel áll némileg retardál csöppségéhez, akinek az egyik legremekebb szórakozása az, hogy belecsimpaszkodik anyja fülébe, és próbálja elvonszolni. Ilyenkor olyan, mintha hattyú fülére egy végzetes méretű és fura vinnyogó hangokat kiadó, pislogó daganat nőtt volna.
 
Maci sajátos és mély érzelmi kapcsolatot ápol mindennel ami ehető. Emiatt reggelente nem kell az ébresztőórával vacakolnom, mert negyed ötkor Macika jelzi az ajtón, hogy tarthatatlan szervi elváltozások fognak bekövetkezni, hanem kap azonnal, de máris egy kis kaját. Ezért minden reggel arra ébredek, mintha ötven zord és tagbaszakadt viking, fejszével akarná rám-törni az ajtót, pedig csak Macika csapkodja ütemesen a mancsával, amíg ki nem nyitom.
 

Na ma reggel, nyakig csipásan nem húzódtam félre időben, és Macika a kaja iránti lelkesedéstől hajtva, átment rajtam, mint fos a libán…

 

A szerző közleménye:

Szia.

Én Juhász Zoli – Shepherd vagyok, civil vidékfejlesztő. 
Kérlek segítsd a munkánkat. Nézz körül a honlapon, és adományoddal, vagy vásárlással támogasd erőfeszítéseinket.

Köszönjük! 

🙂

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hét − 4 =