A csirkék szexuális élete

Így estefelé, egy-egy forró nyári nap után az udvar tele van hanyatt fekvő, a lábait égnek meresztő csirkével. Mindenfelé, mint egy nagy halom elszórt szivarcsikk heverésznek, és csak akkor ugranak fel, ha már szinte rájuk lép az ember. Napoznak, ejtőznek, emésztenek. Amolyan kispolgári sziesztával múlatják az időt, ami a csirkéknél úgy néz ki, mintha valami borzalmas és virulens kór gépfegyver üzemmódban lemészárolta volna az összest.

Ilyenkor a méla, és idilli csendet fel-felveri egy-egy jérce panaszos sivalkodása…

A csirkék viszonya a “gyengébbik” nemhez meglehetősen sajátos. Nélkülöz mindenféle kedvességet, híján van az udvariasságnak, és még a legritkább esetben sem láthatunk meglett kakasokat virággal és bonbonos dobozokkal mászkálni a tyúkok után.

A csirketársadalom hierarchiájának tetején a kakasok állnak. Létük és felsőbbrendűségük megkérdőjelezhetetlen, a sovinizmus itt nemhogy hátrány, de kifejezette erény.

A kakasok puccos népségek. Büszkén felvetett fejjel, peckesen menetelnek az udvaron, mint a királyi csendőrség tagjai a monarchiában. Szemükben tűnődő sorozatgyilkosok sajátos fénye elegyedik egy szellemileg fogyatékos birka ártatlanságával, miközben végiglejtenek a tyúkok előtt, akik csendes rettegéssel vegyes áhítattal sandítanak rájuk.

A kakasok igazi „macsók”.
Mondjuk nincsenek rommá tetoválva, és még a legritkább esetben sem pörgetnek az ujjaikon Audi kulcsot, mégsem lehet kétségbe vonni, hogy itt egy nagybetűs HÍM-ről van szó, aki minden szempontból tudatában van sajátos és kiváltságos létének.
Tartásuk akár az edzőteremből felpumpálva kilépő „dinnyeszállító” bodysoké. Járásuk egy rovott múltú matróz és egy előzékeny italmérésből kitántorgó alak sajátos elegye. Lábaikon másfél centis, borotválkozásra alkalmas karmok, homlokukon Elvis séróként mered fel a taréj, fülük mögött és álluk alatt fura, durván bevérzett herére hajazó bőrlebeny.

A jércék olyanok, mint Botticelli pufók angyalai.
…Barna tollakkal.
Sajnos teljesen és menthetetlenül fogyatékosok. Komoly mentális betegségek egész tűnet-együttesét képesek produkálni egyszerre, melyek között a skizofrénia viszi a prímet.
Életük sajátos háromszöge a nemi erőszak, az étel feletti verekedés, és a kakasok stírölésében merül ki. A csirketársadalomban nem hívják meg koktélozni, vagy buliba a jércéket… Nincs bankkártyás széptevés, vagy romantikus vallomás a Duna parton. Elmaradnak a gyertyafényes vacsorák, a mozi és a kéz a kézben andalgás. Ugyanakkor az esetek nagy többségében olyan körülmények között kerül sor az első csirkenászra, amibe még az edzettebb pornófilm rendezők is belepirulnának.
A jércék nem bonyolítják túl az életet. Nem nézegetnek életmód magazinokat, nem várják el, hogy valaki elmondja nekik, hogy holnap mire számíthatnak. A jércék a mának élnek, mint az after partizó fiatalok, csak ha egy jércét egy este, több kakas is molesztál, akkor a rendőrség nem tesz fel zavarba ejtő kérdéseket, hogy épp milyen tollazatban volt, riszálta-e a fenekét, esetleg kívánatosan viselkedett-e vagy hasonlók.

Amihez értenek az arra elegendő, hogy a kiscsirkék kövessék őket. Már ha volt korábban tyúk, akitől ezt kiscsirkeként megtanulhatták. Mert ha nem, akkor a jércék életében sok újdonságot nem jelent a családtervezés.

A csirkék magánélete borzalmasan egyszerű és a „b” kategóriás horror illetve sci-fi rendezők több alkalommal felvonultatták minden elemeit. Itt nincsenek, fő, vagy mellékszerepek. A forgatókönyv egyszerű, mint egy faék, és a film producere súlyos szociopata.

Adott a kép, ahol csend van és idill. A nap szikáran süt, az árnyékok élesek, a kukorica édes, a fű zöld, a kakasok kanosak.

Úgyhogy van az a pillanat, amikor a jérce arra riad, hogy egy négykilós, szuszogó, tollas ba..ógép ráugrik, és ellentmondást nem tűrő módon kedvét tölti rajta, amit a többiek – jobb esetben – egykedvűen végignéznek.

Rosszabb esetben?

Van, hogy öt-hat kakas is vonzónak találja.
Ugyan azt a jércét.
Ugyan akkor.

Na, ilyenkor mászkálnak toll nélküli csirkék a kifutón, maguk elé meredve, csendesen és sajnálatra méltóan kotyogva, mint egy kávéfőző az élet keserű valóságán…

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 + 20 =