2017.09.10. Vasárnap.

Lássuk be hulla fáradt vagyok. 
Mikor leültem reggel a gép elé, hogy dolgozzam egy keveset, az a semmihez sem fogható érzés fogott el, hogy részben idióta, részben hülye vagyok, mert hiszek egy fura ígéretben, és alvás helyett robotolok.

A sztorihoz hozzátartozik, hogy Sanyi megkeresett, hogy:

  • Te Zoli! Van itt egy csoport, akik szeretnének egy napelem parkot építeni! És arra gondoltunk felkérünk szakértőnek. Van egy ötszázmilliós keretük. Na mit szólsz?

A válaszom meglephette:

  • Ha volna 500 millám én biztos nem napelembe fektetném be. 

Ezt követően egy ismerősével leültünk, és miközben én decensen sikoly részegre ittam magam és elmeséltem miként építgettem eddig fenntartható és megújuló energia szinergiával projekteket, a történet úgy tűnik eldőlt. Én vagyok az emberük.
A dolog pikantériája, hogy sejtésem sincs ki lehet az a megbízó, akinek momentán pontosan úgy dolgozom – értsd ingyen – mint a borsodi rászorultaknak. A meló az, hogy árnyalom egy ötletem, adok neki paraméterszámokat és bemutatom, hogy nem kell elkölteni ezt a hegynyi pénzt, mert egyszerűen nincs értelme. 

A Projekt az alábbi hangzatos címet viseli:

FALUPROGRAM – ENERGETIKAI INFORPARK

PILOT PROJEKT

Települési, decentralizált, kis teljesítményű, megújuló energia erőművek telepítési koncepciója lokális projekt fundamentumként.

A cucc – lássuk be – egy mocskos pénzgyár.  Bárki aki ad rá nyolcvan-százmilliót, öt év alatt keresni fog egy könnyed milliárdot. Tudom, hogy így lesz, mert ilyen dolgokból élek, és ezért futja olyan drága hobbira, mint ez a civil vidékfejlesztésnek nevezett történet, amivel több embert haragítottam magamra hazánkban, mint az normális lenne egy civilizált – értsd gondolkodó – társadalomban. (Hja tudom arrogáns bunkó vagyok.)

Ezzel bíbelődtem délig. Közben be- be néztem a Facebookra, és az ott olvasottakra reflektálva bedobtam pár sornyi gondolatot, ami épp eszembe jutott. 

 

Kicsit később reflektáltam a Közös Ország Mozgalom oldalára korábban feltett gondolataimra érkező – lássuk be elfogult – válaszokra. A probléma hantját nem világítom meg, de félek Gulyás marci mozgalma és közöttem a legfőbb akadály a jelenlegi ellenzékinek nevezett banda hülyeségeinek tömkelege. 

Délben a párom rámutatott, hogy zsibbadt leszek ha nem sétálunk, így megfogtuk a két kutyát, és a lányommal egyetemben kimentünk kicsit levegőzni. 

Aztán megvallom férfiasan én letettem a fejem az ágyra és mély, őszinte, és teljesen vállalhatatlan bambulásba fogtam, ami távolról úgy néz ki, mintha tévéznék, közelről meg mintha aludnék.

 

Reggel szóvá tettem, hogy cirka 13 millába kerülne az az elképzelésem, ami 20 családot rántana ki a közmunkából.
Ismerve a népszerűségem, meg azt a modellt, ami mentén engem “segítenek” az emberek, a projektet úgy építem, hogy ezt is én fizetem ki. Az ötlet lényege, hogy a létező piaci igényekre épített asztalos és lakatos üzemet indítok, az egyikben kert bútorokat és mára már megtervezett – téliesített – faházakat, a másikban pedig kis teljesítményű – mára ezt is megterveztem – kerti dísznek is alkalmas, szélgenerátorokat építenénk. A dolog pikantériája, hogy mindezt megint úgy, hogy akikkel csak beszéltem, mindenki kijelentette, hogy sík hülye vagyok.

Közben egyeztettem Lajossal, és megkaptam a jövő heti csibeszállítás listáját, a csirkék, kecskék és kutyák státuszát, stb… Meg kéne csinálni az útvonaltervet, de ma már ehhez konkrétan lusta vagyok. Majd holnap hajnalban. 

Most megyek és tekintettel arra, hogy szerda, csütörtök, pénteken kevesebb, mint hét órát aludtam összesen és tegnap délelőtt édesanyámnak, délután és este meg egy barátomnak segítettem (konyhafelújítás) folytatom a minősíthetetlen henyélést. 

 

Akarsz segíteni? Katt ide: Adományoldalunk! 

 

2 Responses to 2017.09.10. Vasárnap.

  1. Hersman Irén szerint:

    Bocs, de nem kedd a rendelési határidő?
    Én itt szervezem a rendelést, hétfő estig kértem visszajelzést. Jó lenne nem kimaradni 🙂
    Üdv: Szentendréről!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt + tíz =