Na de ki az a Juhász Zoli – Shepherd

A kérdés sokakban felmerült, épp ezért ideje, hogy röviden bemutatkozzam.

A magánéletben elsősorban építőipari projektek tervezésében segítek, mint olyan fenntarthatósági szakértő, aki a környezetvédelem és megújuló energia innovációk alkalmazásmetodikáit illeszti az adott projektekhez. Ebből élek közel húsz éve.

2010-től folyamatosan részt vettem a tüntetéseken, mert Orbán Viktort tekintettem és tekintem ma is a legnagyobb élő veszélynek, ami Magyarországot fenyegeti.

2012 – ben kezdtem blogolni, a bolg azóta megszűnt. Címe: Shepherd szerint. Írásaim erősen kormány kritikusak voltak, gyakran adtam hangot radikális nézeteknek, és úgy véltem, hogy a Fideszt csak forradalommal lehet majd a hatalomból kirobbantani. Egyes posztjaim ötven, százezren olvasták, és megalapozták online ismertségem. (Ekkor még sokan a szememre vetették, hogy könnyen beszélek, hiszen nem veszek részt a közélet formálásában.)

2012 őszén hívtam össze először lakossági fórumot, ahol arról beszéltünk, milyen lehetőségek vannak a kormány leváltására. A kezdeményezésre sokan eljöttek, de a problémák elsorolásán túl nem jutottunk előbbre. Egy évig próbáltam a blog mellett politikai csoportot életre hívni sikertelenül. 2014 tavaszán, a Fidesz nyert és nekem át kellett alakítanom az elképzeléseim.  

Ekkor határoztam el, hogy hosszú és kemény melóval felépítek valamit, amire 2018-ban hivatkozásként lehet tekinteni a választásokon. Nem voltak illúzióim, már akkor megjósoltam egy blogbejegyzésemben a teljes és totális Fidesz elnyomást, a média és a gazdaság kizsarolását. Senki sem hitt nekem! 

Ekkor vettem elő egy régi, még 2001-ben megírt tanulmányom, ami egy fenntartható település tervét írta le. Aktualizáltam az elképzelést, majd 2014 őszén újra nekiduráltam magam a szervezkedésnek. November 21-én pont a születésnapomon megalakult az azóta már megszűnt 42 nevű egyesület, ami az induláskor elképesztő lehetőségeket villantott fel a tagok egészen újszerű gondolatvilága kapcsán. Akkor és ott úgy éreztem nagy dologra vagyunk hivatva. 

2015 tavaszára világossá vált, hogy a 42-ben egy szűk magon kívül senki sem akar komoly munkát végezni, mindenki arra vár, hogy az egyesület vezetői mindent megoldanak. Szinte senki sem akart dolgozni, de előszeretettel sütkérezett a 42 fényében. A Faluprogram ekkor került napirendre, és társadalmi adakozás eredményeként, 2015 augusztusában megépült az első kisgazdaság a Heves megyei Pélyen egy hétgyermekes családnál. Erőfeszítéseim arra építettem, hogy a 42 tagjai talán kedvet éreznek valami új és innovatív szervezeti munkát végezni.

Tévedtem. 2015 szeptemberére a tagság nagyon fellazult, még az eredményes projekt ellenére is, és szeptember 15-én lemondtam elnöki tisztségemről. (A 42 ezt követően elhalt, 2016 tavaszán fel is számolta magát). 

2015 szeptemberétől egyedül folytattam. Ebben nagy segítségemre volt az EU Rom Jövőért Egyesület és Horváth Zsolt akivel októberben megállapodást kötöttem, így részemre alszámlát nyitottak, hogy adományokat gyűjthessek a Faluprogram céljaira. Télen az első turisták is lejöttek, és Bundri Józsiéknál megtartottuk a disznótoros hétvégéket, amikben későbbi nagy segítségem – Molnár Csabi – aktívan kivette a részét. Év végén rengeteg adományt vittünk ki, Mikulás alkalmával hét településen volt ajándékosztás, valamint ezen túlmenően 1000 embernek adtunk karácsonyi vacsorát. 

2016 tavaszától folytattam a munkát. Ebben Molnár Csabi, Szántó Marcsi, Sallai Piroska, Heszpuk Lajos Bundri Sándor és neje, Dudás Attila és neje, Valamint Bacsó Edit és Horváth Zsolt segített. 

2016 tavaszán újra élesztettünk egy szociális szövetkezetet, ami Gazdapartner szövetkezetként azóta is működik. Tavasszal Borsod megyében Igriciben elindult a fóliakertészet és május végéi negyedmillió palántát adtunk ki, ennek a felét karitatív rendszerben. Szalonnán a közfoglalkoztatásban 85 embernek adtunk munkát, és a telephely kibővült. Nyáron felépítettünk öt kisgazdaságot Hevesben és és egy hatodikat központnak Pélyen. Felneveltünk közel tízezer haszonállatot, folyt az oktatás. Ezen gazdaságok építése után lett világos, hogy nem elég jövőt építeni, a jelent is biztosítani kell, mert a gazdák felélik amit kapnak. (Itt született meg a Magunkért program). Ebben az évben jelöltek az Év agráremberének.

Egész évben folyt a karitatív munka, száz tonna tüzelőt, teherautó számra: ruhát, élelmiszert, és higiéniai felszerelést vittünk ki a rászorulóknak. 

2017 tavaszán nagy levegőt vettünk és megépült a Pélyi Baromfi 25 000 csibe nevelésére alkalmas nevelő állomása, és a világvége csirkefarm, ahol akár százezer csibe végnevelése is megvalósítható. Az év agrárembere jelölésem oklevélre “váltottam” a fenntartható gazdálkodás témakörében. Elindítottuk a kecskenevelést, és a tehenészetet Szalonnán. Folyik a sertésnevelés, valamint Igriciben vadonatúj fóliasátrakat építettünk 500 négyzetméteren. A 2017-es évben mintegy százezer állatot neveltünk fel, ezek egy részét piacra is juttattuk, más részét karitatív úton kiadtuk. A közfoglalkoztatásban 140 embernek adunk munkát, és Sajókazán is építettünk telephelyet.
Szalonnán új telephelyet nyitottunk, csibenevelővel, és istállókkal, saját legelővel, és jelenleg is folyik az oktatási központ építése. Hatvan embernek adtunk szakmát oktatási rendszerünkben, és ötven ember dolgozott ezen felül a különféle mellék üzemágakban illetve alkalmi jelleggel. 

Az elmúlt években közel negyvenezer embernek segítettünk.

2017 nyarán elkezdtem szervezni egy civil összefogást. Az Elektori Parlament 2017 decemberében alakult meg és a részvételi demokrácia műhelyévé alakult. 

2018-ban elkezdtem egy közösségi nonprofit vállalkozást is megszervezni, hogy kezelhető legyen az egyre több projekt. A Shepherd Tech a fenntartható közösségi projektek szervezését viszi majd.

Januárban elkezdtem felépíteni egy asztalos illetve egy lakatos üzemet. Csepelen találtam műhelyt és a Borsodi, Hevesi projektekkel párhuzamosan Budapesten is elkezdtem a fejlesztéseket. Így idén a szakmai képzéseket is ki tudjuk terjeszteni!

Márciusban Tolna megyében is megvetettük a lábunkat egy tópark és egy közel száz hektáros mezőgazdasági fejlesztés indult el. 

Áprilisban elindítottuk az építőipari tervezést, azaz megkezdtük a fenntartható zöld házak tervezését, amiket májustól tudunk rendelésre építeni. 

És itt tartunk ma!

Kevés de kitartó támogató segítségével, lépésről lépésre haladunk. 

Ha szeretnéd, hogy tovább folytassam, ha értékesnek tekinted a munkám kérlek segíts.

Adományokat küldhetsz a
Juhász Zoltán
12012156-01525721-00100002 
IBAN: HU 0312012156-01525721-00100002
SWIFT: UBRTHUHBXXX
PAY PAL: online.shepherd@gmail.com

 

REFERENCIÁK ITT! 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

12 hozzászólás a(z) Na de ki az a Juhász Zoli – Shepherd bejegyzéshez

 1. Szél Klára szerint:

  Csak így tovább Zoli! Lehetőségeimhez mérten szeretnék segíteni 🙂

 2. Buzsáki Margit szerint:

  Kedves Zoli!
  Szívből gratulálok, már elég régóta olvasom,és figyelem a ténykedésed.Minden elismerésem az önzetlen munkádért!Követtem az AGRÁR versenyt is, szinte minden 4 órában szavaztam, ahhoz az eredményhez is gratulálok!Sajnálom,hogy nem te lettél az első!
  Továbbá jó egészséget,és kitartást kívánok! / Egy 69 éves nyugdíjas Somogyból egy Kaposvár melletti- Juta településről.

 3. Wöller Károly szerint:

  Tisztelt ! Juhász Zoltán , Sheperd !
  Nagyon jól tetten , hogy a bemutatkozás eme korrekt
  formáját választottad !
  Semmi lózung , csak tények adatok , munkatársak !
  Én , aki követtem a munkádat a felét sem tudtam 🙁
  Köszönöm a munkádat , a magam nevében amit ennek
  a kifordult országnak , világnak a reformálására
  teszel !
  wk

 4. Tóth Lászlóné szerint:

  Eddig is rendszeres olvasója voltam a Shepherd néven jegyzett írásoknak, de ezután az anyagi támogatásomra is számíthatsz. Szeretettel kívánok sok erőt és kitartást a nagyszerű munkához. Csak így tovább.

 5. Balczo Andrea szerint:

  Eddig is elismeréssel és őszinte tisztelettel követtem munkáját. Sok erőt kitartást kivanok. Remélem , hogy hamarosan anyagilag is tudok tamogatas nyújtani. A legmelyebb tisztelettel Andrea

 6. Horváthné R. Erika szerint:

  Őszinte tiszteletem Önnek, és köszönöm, hogy figyelmet szentelt a belvárosi parkolással és közlekedéssel kapcsolatos okvetetlenkedésemnek. Mivel már egy pár éve elköltöztünk, ez különben is csak elvi kérdés volt.
  Tisztelettel Horváthné

 7. Kalla Gábor szerint:

  Gratulálok a sok szép eredményhez és ehez a korrekt bemutatkozáshoz.Természetesen terjesztem a baráti körömben hogy mások is megismerjék.

 8. Visszajelzés: Sokat gondolkodtam, hogy karácsonykor szabad-e? De végül leírtam. - Faluprogram - Juhász Zoli - Shepherd

 9. Visszajelzés: Így lehetsz civil! - Juhász Zoli - Shepherd útmutatása - Faluprogram - Juhász Zoli - Shepherd

 10. Szia, régóta tudok Rólad, olvaom az irásaidat, de nem tudtam, hogy kit takar a Juhász Zoli név. Köszönöm a bemutatkozást, igy én is megteszem. Szerintem a megosztásaim alapján Neked is van egy képed rólam. A választásokat elcsalták, ez nagyon már nem kérdés. Most erre kell koncentrálnunk, hogy itt még lehesen valamit visszaforditani. Szombaton a diákokkal együtt egy nagy “rendezvényt” kell összehozni. Én egyébként az ADÓSKAMARA Budapest-i csoportját vezetem a Facebookon. A többit szóban. 70 422 2798

 11. Igen van igény egy párt hova tartozás nélküli ill. partot nem választok számára. Sajnos én legalábbis nem látok semmi alternatívát a jelenlegi al ellenzéki pártokba. Véleményem szerint
  Mindegyik eladta magát a fidesz maffianak, vagy legalábbis az egyik hateralkut kötött. Az MSZP-t a fidesz beepitett emberei irányítjak a DK szerintem alkut kötött már korábban, a Jobbik és az LMP valamint a momentum kamu ellenzéki pártok orban kirakat ellenzéke.

 12. Toplak Gyöngyi szerint:

  Köszönet az áldozatos munkáért!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

nyolc − 2 =