Hagyományos, szabadon nevelt csirke – feldolgozva, kiszállítva

Szabadon tartott csirke – konyhakészen – egyben – belsőségek csomagolva

Árak:

Minimumrendelés: 5 db/alkalom/cím: 1199Ft/kg.

5-50 darab megrendelése esetén: 1199 Ft/kg

51-150 darab megrendelése esetén: 1049 Ft/kg

151 darabtól 999 Ft/kg

MEGRENDELŐI ŰRLAP IDE KATTINTVA LETÖLTHETŐ 

A csirkék konyhakészek és 1,7-2,9 kg súlyúak.

A kitöltött megrendelőt a [email protected] címre küldjék el.

Szóbeli megrendelés: Sallai Piroska 06706059471, Heszpuk Lajos 06302248710

 

Amennyiben kiemelt támogatója szeretnél lenni a Faluprogramnak tedd a következőt:
Rendelj 51 darabot meghaladó mennyiséget előre!
Egy rendelési alkalomra legkevesebb 15 darabot!
Ebben az esetben, úgy tekintjük, mintha egyben kérted volna, és 1049 Forintos áron szállítunk részedre. Ehhez exkluzív megállapodást kötünk veled. Ennek az a módja, hogy a fenti megrendelői űrlapon a megadott dátumintervallumban összesen 51 darabot írásban megrendelsz 15 db/ alkalom minimális szállítással!
Ha kérdésed van hívd Juhász Zoltánt a 0620 261 1993 számon.
(Természetesen ha a részrendelések összesen elérnek egy árhatárt, jogosult leszel az olcsóbb árra)

 

Útvonalak:

Heves megye – Budapest útvonal 30 km-es körzetében. Egyeztetve.
Budapesten bárhol
Budapest agglomerációja 30 km. 

Székesfehérvár
Keszthely (Gyenesdiás)

 

Csomagolás

Fogyasztó: PE tasak

Kiskereskedő: PE tasak, vagy M10 tálcán

Nagykereskedő: PE tasak, vagy M10 tálcán

 

Telephely

Heves megye

3381. Pély

Attila út 33.

 

A termék leírása 

Eu irányelvek

Termékünk az EU BIZOTTSÁG 543/2008/EK RENDELETE (2008. június 16.)

…a baromfira vonatkozó egyes forgalmazási előírások tekintetében az 1234/2007/EK tanácsi rendelet 22 cikkely V. melléklete alapján hagyományos szabadtartásban nevelt baromfi.

 

A termék

A most bevezetésre kerülő szabadtartású, konyhakészre feldolgozott csirkehús, prémium minőségű, kiváló ár-érték arányú termék.

Ötvöztük a klasszikus háztáji tartást, a prémium takarmányok előnyeit, a természet-közeli szabadtartás körülményeit az online közösségi alapelvekkel.

 

A tartási környezet

A napos csibéket 3-6 hétig (időjárásfüggő) elkülönített, fűtött ólba helyezzük.

A hetedik naptól a csibéknek lehetővé tesszük (időjárásfüggő), hogy a kifutóra kimenjenek.

A csibéket 4-6 hetes korukban (időjárás és környezetfüggő) áthelyezzük a nevelőudvarra (4500 négyzetméteres, füvesített, fásított, menedékkel ellátott kifutó).

 

A csirkéket a vágósúly (2,2-3 kg) eléréséig voltaképp vadon tartjuk.

 

 

A takarmány

Prémium alaptakarmány

Mind az előnevelés, mind a nevelés időszakában, kiváló minőségű, a célra kevert, prémium takarmánnyal etetjük az állományt. Ezzel elérjük, hogy teljes értékű, és az állomány növekedése, közérzete szempontjából legalkalmasabb takarmánykeveréket kapják, aminek részét képezik a vitaminok, enzimek, ásványi anyagok is.

 

Legeltetés

Az állomány a második élethéttől olyan környezetben van, ahol kapirgálással, csipegetéssel könnyen elérhető zöldtakarmányhoz juthat. A területre nagy mennyiségben vetünk cukorrépát, takarmányrépát, illetve takarmányfű keveréket, valamint kiültetünk sarjról hajtatott, nem permetezett, gyümölcsfákat.

 

Természetes takarmányforrások.

A kifutókon elhelyezett széna, és szalmakazlak bomlásuk során olyan rovar, és gilisztaféléket vonzanak, melyek az állomány életvitele szempontjából fontos takarmány-kiegészítőnek számítanak. Ezen túlmenően saját fejlesztésű éjszakai rovarcsapdákat üzemeltetünk, melyek az istállókörnyezetre érkező rovarokat nagy mennyiségben ejtik csapdába.

A területre kihelyezett hamu, mész, homok, stb. valamint a környezetben található minden természetes anyag a csirkék életkörülményeit tekintve szokatlanul bőséges természetes tápanyagforrást biztosít.

 

Víz.

Az állomány emberi fogyasztásra is alkalmas, tiszta vizet kap, folyamatosan, esetenként a kifutó részleges elöntésével, ami a csirkék számára oldott ásványi anyagokat, valamint a talajlakó rovarokat, férgeket is elérhetővé teszi az állomány számára.

 

Fajta és fajtajelleg

Tetra HB Color – Nagy növekedési erejű, vörös színű, szabad-tartásban kiváló eredményeket produkáló hibrid Bábolnáról.

Húsformái teltek, mérete a szabad-tartás (a hosszabb tartásidő, és a sajátos tartáskörülmények) miatt impozáns, minimum 1,5 esetenként 2,5 kg – tisztítva, konyhakészen.

A kakasok melle kissé elnyúltabb, combjuk hosszúkás. A jércék gömbölydedek, mellük és combjuk a klasszikus húsformát mutatja. A mell húsa rózsaszín, a comb pirosba hajló rózsaszín, a bőr halvány, foltokban halványsárga. A láb erős, karmos, sárga, gyakran fehér, vagy fekete (tisztítás után halványrózsaszín), a csontozat kifejezetten robosztus, markánsan erőteljes, ugyanakkor rugalmas.

A bőr erős, szinte vaskos, kicsit zsíros, megfelelő tisztítással tokmentes, könnyen elválik.

A hús erős, rostos, határozott csirkeillatú, szerkezete szinte szikár, zsírtartalma alacsony-közepes, élvezeti értéke új és szokatlan gondolatpárosításokra alkalmas, esetenként nosztalgikus.

A tizenkettő, esetenként, huszonkét hetes korig tartott csirkék gasztronómiai értékei kimagaslóak.

FONTOS! A CSIRKE A 16-20. ÉLETHÉT ELŐTT CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AKKOR LEHET (ÉLÉNK)SÁRGA, HA AZT ADALÉKANYAGOKKAL MESTERSÉGESEN ÉLŐSEGÍTIK! A Pélyi Baromfi nem használ ilyen takarmányokat.

 

Szokatlan tartásmodell

A csirkéket hátrányos helyzetű családok nevelik. A program alapvetése az, hogy a nevelés egyúttal nagyon magas munkahely-teremtéssel is együtt járjon Heves, és Borsod megyében.

A naposcsibéket alacsony környezeti terhelésű, elektromos árammal fűtött nevelő ólakban tartjuk, melyek energiaellátását – terveink szerint – 2018-tól, már megújuló energia fogja ellátni.

A tartáskörülményeket megrendelőink online követhetik. A területet kamerák figyelik, így az állomány napi életritmusa, táplálkozása, életminősége folyamatosan nyomon-követhető.

Az állomány kutyákkal él együtt, hogy a ragadózóktól megkíméljük. Ezzel a rendszer tucatnyi kutyát tud menhelyről kiemelni, és újraszocializálva, hatalmas és tágas kifutókon tartani.

A telephely látogatható a közönség számára (a kifutóra csak a dolgozók léphetnek munkaruhában).

A vágásra történő begyűjtést egyedien szervezzük, hogy az állományt ne érje stressz.

Kézhez szoktatjuk a csirkéket, így számukra az emberi érintés nem kellemetlen, vagy életidegen.

Elképzelésünk gyökere az, hogy a csirkék életkörülményei a lehető legjobbak legyenek, egészen a vágás pillanatáig.

 

Általános információ

A  Juhász Zoltán – Shepherd (Az év agrárembere díj – fenntartható mezőgazdaság – jelöltje és oklevéllel díjazottja) által kidolgozott FEGRA program, hagyományos szabadon nevelt csirke programjában nevelt – csirke.

 

Kereskedelmi információk

A termék piaci értékesítésének kezdete: 2017. június 15. 

Termék kiszállítása: csütörtök (Házhoz: Budapest-Heves-Székesfehérvár-Gyenesdiás) útvonalon, egyeztetés után. (Nagyker, kisker, egyeztetett módon).

A termék a kötelező dokumentációval rendelkezik.