Hagyományos, szabadon nevelt csirke – feldolgozva, kiszállítva

 Ár: 1350 Ft/kg

Szállítás: Házhoz – üzletbe

Szállítási méret: 1,3-1,9 kg.

Legkisebb rendelés: 5 db.

Első szállítás: Május

Előrendelés esetén az alábbi kedvezményt adjuk:

Legkevesebb 50 db/év előrendelése esetén az ár: 1310 Ft/kg – előleg: 35000 Ft

  • alkalmanként legkevesebb 10 db
  • alkalmanként a felső rendelési határ nincs korlátozva.
  • előrendelési időszak: Január
  • első kiszállítás: Május

Legkevesebb 100 db/év előrendelése esetén az ár: 1270 Ft/kg – előleg: 70000 Ft.-

  • alkalmanként legkevesebb 10 db
  • alkalmanként a felső rendelési határ nincs korlátozva.
  • előrendelési időszak: Január
  • első kiszállítás: Május

Rendelés feladása telefonon: 

Sallai Piroska: 06 70 605 9471

Heszpuk Lajos: 06 70 776 5798

 

A TERMÉK (A VIDEÓK UTÁN VAN A LEÍRÁS)

 

Telephely

Heves megye

3381. Pély

Attila út 33.

 

A termék leírása 

Eu irányelvek

Termékünk az EU BIZOTTSÁG 543/2008/EK RENDELETE (2008. június 16.)

…a baromfira vonatkozó egyes forgalmazási előírások tekintetében az 1234/2007/EK tanácsi rendelet 22 cikkely V. melléklete alapján hagyományos szabadtartásban nevelt baromfi.

 

A termék

A most bevezetésre kerülő szabadtartású, konyhakészre feldolgozott csirkehús, prémium minőségű, kiváló ár-érték arányú termék.

Ötvöztük a klasszikus háztáji tartást, a prémium takarmányok előnyeit, a természet-közeli szabadtartás körülményeit az online közösségi alapelvekkel.

 

A tartási környezet

A napos csibéket 3-6 hétig (időjárásfüggő) elkülönített, fűtött ólba helyezzük.

A hetedik naptól a csibéknek lehetővé tesszük (időjárásfüggő), hogy a kifutóra kimenjenek.

A csibéket 4-6 hetes korukban (időjárás és környezetfüggő) áthelyezzük a nevelőudvarra (4500 négyzetméteres, füvesített, fásított, menedékkel ellátott kifutó).

 

A csirkéket a vágósúly (2,2-3 kg) eléréséig voltaképp vadon tartjuk.

 

A takarmány

Prémium alaptakarmány

Mind az előnevelés, mind a nevelés időszakában, kiváló minőségű, a célra kevert, prémium takarmánnyal etetjük az állományt. Ezzel elérjük, hogy teljes értékű, és az állomány növekedése, közérzete szempontjából legalkalmasabb takarmánykeveréket kapják, aminek részét képezik a vitaminok, enzimek, ásványi anyagok is.

 

Legeltetés

Az állomány a második élethéttől olyan környezetben van, ahol kapirgálással, csipegetéssel könnyen elérhető zöldtakarmányhoz juthat. A területre nagy mennyiségben vetünk cukorrépát, takarmányrépát, illetve takarmányfű keveréket, valamint kiültetünk sarjról hajtatott, nem permetezett, gyümölcsfákat.

 

Természetes takarmányforrások.

A kifutókon elhelyezett széna, és szalmakazlak bomlásuk során olyan rovar, és gilisztaféléket vonzanak, melyek az állomány életvitele szempontjából fontos takarmány-kiegészítőnek számítanak. Ezen túlmenően saját fejlesztésű éjszakai rovarcsapdákat üzemeltetünk, melyek az istállókörnyezetre érkező rovarokat nagy mennyiségben ejtik csapdába.

A területre kihelyezett hamu, mész, homok, stb. valamint a környezetben található minden természetes anyag a csirkék életkörülményeit tekintve szokatlanul bőséges természetes tápanyagforrást biztosít.

 

Víz.

Az állomány emberi fogyasztásra is alkalmas, tiszta vizet kap, folyamatosan, esetenként a kifutó részleges elöntésével, ami a csirkék számára oldott ásványi anyagokat, valamint a talajlakó rovarokat, férgeket is elérhetővé teszi az állomány számára.

 

Fajta és fajtajelleg

Farm Color – Közepes növekedési erejű, vegyes színű, szabad-tartásban kiváló eredményeket produkáló fajta.

Húsformái teltek, mérete a szabad-tartás (a hosszabb tartásidő, és a sajátos tartáskörülmények) miatt impozáns, minimum 1,2 esetenként 2 kg – tisztítva, konyhakészen.

A kakasok melle kissé elnyúltabb, combjuk hosszúkás. A jércék gömbölydedek, mellük és combjuk a klasszikus húsformát mutatja. A mell húsa rózsaszín, a comb pirosba hajló rózsaszín, a bőr halvány, foltokban halványsárga. A láb erős, karmos, sárga, gyakran fehér, vagy fekete (tisztítás után halványrózsaszín), a csontozat kifejezetten robosztus, markánsan erőteljes, ugyanakkor rugalmas.

A bőr erős, szinte vaskos, kicsit zsíros, megfelelő tisztítással tokmentes, könnyen elválik.

A hús erős, rostos, határozott csirkeillatú, szerkezete szinte szikár, zsírtartalma alacsony-közepes, élvezeti értéke új és szokatlan gondolatpárosításokra alkalmas, esetenként nosztalgikus.

A tizenkettő, esetenként, huszonkét hetes korig tartott csirkék gasztronómiai értékei kimagaslóak.

FONTOS! A CSIRKE A 16-20. ÉLETHÉT ELŐTT CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AKKOR LEHET (ÉLÉNK)SÁRGA, HA AZT ADALÉKANYAGOKKAL MESTERSÉGESEN ELŐSEGÍTIK! A Pélyi Baromfi nem használ ilyen takarmányokat.

 

Szokatlan tartásmodell

A csirkéket hátrányos helyzetű családok nevelik. A program alapvetése az, hogy a nevelés egyúttal nagyon magas munkahely-teremtéssel is együtt járjon Heves, és Borsod megyében.

A naposcsibéket alacsony környezeti terhelésű, elektromos árammal fűtött nevelő ólakban tartjuk, melyek energiaellátását – terveink szerint – 2018-tól, már megújuló energia fogja ellátni.

A tartáskörülményeket megrendelőink online követhetik. A területet kamerák figyelik, így az állomány napi életritmusa, táplálkozása, életminősége folyamatosan nyomon-követhető.

Az állomány kutyákkal él együtt, hogy a ragadózóktól megkíméljük. Ezzel a rendszer tucatnyi kutyát tud menhelyről kiemelni, és újraszocializálva, hatalmas és tágas kifutókon tartani.

A telephely látogatható a közönség számára (a kifutóra csak a dolgozók léphetnek munkaruhában).

A vágásra történő begyűjtést egyedien szervezzük, hogy az állományt ne érje stressz.

Kézhez szoktatjuk a csirkéket, így számukra az emberi érintés nem kellemetlen, vagy életidegen.

Elképzelésünk gyökere az, hogy a csirkék életkörülményei a lehető legjobbak legyenek, egészen a vágás pillanatáig.

 

Általános információ

A  Juhász Zoltán – Shepherd (2016 az év agrárembere díj – fenntartható mezőgazdaság – jelöltje és oklevéllel díjazottja) által kidolgozott FEGRA program, hagyományos szabadon nevelt csirke programjában nevelt – csirke.

 

Kereskedelmi információk

A termék piaci értékesítésének kezdete: 2018. május.

Termék kiszállítása: Házhoz: Budapest-Heves útvonalon, egyeztetés után. (Nagyker, kisker, egyeztetett módon.)

A termék a kötelező dokumentációval rendelkezik.